Klik hier om een tekst te

Ingrediënten:
Bodemdeeg:
- 200gr roomboter
- 120gr bloemsuiker
- snuifje zout
- 52gr ei
- vanille eccence
- 340gr bloem

Meng de zachte boter,suiker,zout,ei en vanille,voeg er de bloem aan toe en meng kort.
Maak een bal en wikkel in folie,ze minstens 1u in de frigo.Rol deeg uit tot 2,5mm en prik overal goed gaatjes met een vork, koel nu de deeg nog eens kort, en leg ze in de taartvorm ,bebloem lichtjes,leg er bakpapier in en giet vol bakparels,bak 20min op 180° Maak nu de banketbakkersroom:

Ingrediënten:
- 500ml melk
- 120gr kristalsuiker
- 4eierdooiers
- 45gr maïzena bloem
- 1vanille peul

Zet de melk op met de suiker, snij de vanillepeul door,haal de zaadjes er uit en doe beide bij de melk,meng ondertussen goed de dooiers met aardappelzetmeel (maïzena),wanneer de melk heet is,doe je een scheut bij het eiermengsel en goed mengen.als de melk kookt,kaal je de doorgesneden peul uit en doe je het eiermengsel bij de hete melk,even goed opkloppen en doe na afkoelen in een spuitzak

Maak Frangipane:

- 50gr amandelmeel
- 50gr zachte boter
- 50gr bloemsuiker
- 1ei
- 20gr bloem
- paar druppels amandel eccence

Bereiding frangipane:

Meng alle ingrediënten goed samen tot één massa,en rol de helft uit tot de diameter van uw taartvorm,en ongevr 3mm,leg op de bodem van uw blindgebakken bodemkoek.
Spuit nu in cirkelvorm de pudding op de frangipane,vervolgens verdeel je de partjes perzik en bak je de taart nog eens 20min op 180°

Kook abtikozenconfituur met wat water en breng dit dan aan op de nectarine, werk verder af met bloemetjes en amandel...

Smakelijk!