Bananencake met nootjes en karamel

Banaan, koko's, pecanoten cake 😋

Ingrediënten:

- 250 g zelfrijzend bakmeel-
- snuifje zout
- 125 gr rietsuiker

- 100Gr kristalsuiker (indien zonder ijs wordt gegeten)
- 1 tl kaneel
- 3 eieren (m)
- 4 rijpe bananen
- 50 g pecanoten, grof gehakt (of walnoot)
- 50 g kokos schaafsel
- 125 g roomboter
- goeie scheut rum

Karamel:
- 175gr kristalsuiker
- 30ml water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een cakeblik in met boter.
Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, de rietsuiker en kaneel goed door elkaar in een mengkom.
Roer in een andere kom 2 geplette bananen en eieren door elkaar. Roer het banaan-eimengsel met een spatel door het bloemmengsel. Spatel tot slot de pecanoten of walnoot, kokos, rum en gesmolten boter door het beslag.
Schenk het beslag in een ingevette cakevorm. Leg plakken van de 4e banaan bovenop het cakebeslag.
Plaats het cakeblik in het midden van de oven en bak 50 – 65 minuten.
Test geregeld met een houten prikker!
Haal de cake uit, wacht een aantal minuutjes, en draai de vorm om, de cake zou gemakkelijk moeten lossen!
Draai nog es de cake om, de banaanschijfjes liggen nu bovenaan.

- Maak ondertussen een Karamel,
Doe water en suiker in een steelpannetje, zet een vuurtje gemiddeld, roer even door en stop met roeren als het begint belletjes te maken, hou goed de kleur in't oog en maak af en toe een cirkelbeweging met het pannetje (NIET ROEREN)
als je het gewenste kleur hebt, haal van het vuur en giet even in ander pannetje, zo vermijd je verder inkleuren van de saus. Breng nu de saus aan met borsteltje of fijn straaltje op de warm/lauwe cake.

TIP: Zeer lekker met bolletje vanille of speculoos ijs!
       Gril even de nootjes , dan geven ze meer smaak!

Laat afkoelen... Smakelijk !