Ingrediënten bodem:
- 120gr roomboter
- 170gr bloem
- 60gr witte basterdsuiker
- Vanille eccence

Ingrediënten vulling:


-170gr roomboter
- 60gr zelfrijzende bloem
- 170gr basterd suiker
- 120gr amandelmeel
- Amandel eccence
- Snuifje zout
- 40gr donkere rozijnen
- 40gr vlierbessen
- 45gr gesneden maraschino kersen

- wat geschaafde amandelen                                                      - bloemsuiker


Bereiding bodem:

Zet de oven op 150°
Vet een rechthoekige bakvorm (30x22cm)lichtjes in en bekleed met bakpapier.


Doe alle ingrediënten in een kneedpot en maar crumbels tussen duim en vingers...doe de kruimels in de bakvormen verdeel goed,vervolgens druk je deze licht aan met bolle kant van een lepel,bak nu voor op ongeveer 13min.

Oven blijft 150°

Bereiding vulling:

Meng de roomboter,bloem,amandelmeel,suiker,eccence en voeg ei per ei toe aan het beslag.
<span;>Snijd de kersen in 4 en spatel ze met de rozijnen en vlierbessen onder het beslag.
Verdeel het beslag op de bodemkoek,verdeel er wat amandelschilfes over en bak op 40min gaar.
Haal uit de vorm
Laat afkoelen en verwijder bakpapier.

Werk af met bloemsuiker.

Smakelijk!