Queen Victoria pruimentaart met pistache

Ingrediënten

- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 80 gr kristalsuiker
- 75 gr zachte boter
-  ½ citroen zeste
- 2 eieren
- snufje zout
- 150 gr mascarpone
- 1/8 tl vanillepoeder
- 50 gr amandelmeel
- verse rode pruimen (niet té rijp)

Topping:
- 50gr gegrilde pistache nootjes en grof hakken
- 100gr mascarpone
- 62ml room
- 1tl vanillesuiker
- mespuntje groene kleurstof
- pistache eccence

Extra nodig:
Een ronde geribbelde taartvorm van 20 centimeter doorsnee ,bakpapier, huishoudfolie

Werkwijze
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom. Meng de helft kristalsuiker, de zachte boter, de citroen zeste, een half losgeklopt ei en een snufje zout door.Vervolgens meng je 2/3 van de nootjes door

Kneed even verder met de hand tot een samenhangende deeg.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.

- de vulling.
Meng mascarpone samen met het vanillepoeder en 40 g kristalsuiker door elkaar.
Roer er 1 ei door. Zeef het amandelmeel en spatel deze erdoor.
Dek de kom af met huishoudfolie en plaats tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Vet de taartvorm in met boter en leg op de bodem een rond geknipt bakpapiertje.


Maak de topping:

Klop mascarpone los,voeg kleur + eccence toe vervolgens de room,meng goed en klop dan stijf,plaats dan koel weg.

- rol het deeg uit tussen bakpapier en Bekleed de bodem met het deeg en prik de bodem meerdere keren in met een vork.
Schep de mascarpone vulling in de taartvorm en verdeel
Snijd pruimen halfdoor,verwijder pit en halveer de partjes nog es
Duw de partjes pruim in het mascarpone-mengsel.
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in +/-40 min goudbruin en gaar.
Laat 10min afkoelen en haal dan de taart uit dmv 2roosters.
Verhit wat abrikozen confituur en wrijf taart er mee in,doe wat nootjes op de taart.
Na afkoelen, breng je de pistachetopping aan en verdeel nog wat nootjes er over klaar!

Smakelijk!😋