Queen Victoria pruimentaart met pistache
Ingrediënten
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 80 gr kristalsuiker
- 75 gr zachte boter
- ½ citroen zeste
- 2 eieren
- snufje zout
- 150 gr mascarpone
- 1/8 tl vanillepoeder
- 50 gr amandelmeel
- verse rode pruimen (niet té rijp)
Topping:
- 50gr gegrilde pistache nootjes en grof hakken
- 100gr mascarpone
- 62ml room
- 1tl vanillesuiker
- mespuntje groene kleurstof
- pistache eccence
Extra nodig:
Een ronde geribbelde taartvorm van 20 centimeter doorsnee ,bakpapier, huishoudfolie
Werkwijze
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom. Meng de helft kristalsuiker, de zachte boter, de citroen zeste, een half losgeklopt ei en een snufje zout door.Vervolgens meng je 2/3 van de nootjes door
Kneed even verder met de hand tot een samenhangende deeg.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
- de vulling.
Meng mascarpone samen met het vanillepoeder en 40 g kristalsuiker door elkaar.
Roer er 1 ei door. Zeef het amandelmeel en spatel deze erdoor.
Dek de kom af met huishoudfolie en plaats tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Vet de taartvorm in met boter en leg op de bodem een rond geknipt bakpapiertje.
