Siciliaanse Cannoli

Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom: bloem, 30 g suiker (de 110+5gr vanillesuiker gr is voor de vulling), kaneel en een snufje zout.
Meng alles met een houten lepel, of met de hand.
Voeg één enkel ei en de blokjes boter toe. Blijf roeren en voeg beetje bij beetje wijn toe, (in sommige gerechten wordt wittewijnazijn gebruikt maar ik vind dit te acide doorsmaken!).
Deeg maken...
Kneed het deeg met je handen tot de wijn is opgenomen. Het resultaat moet een glad deeg zijn, (een beetje elastisch )
Bedek het deeg met wat vershoudvolie, en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Maak de vulling
Meng in een kom de Ricotta met de resterende suiker(s).
We raden aan om de vulling ook 30 minuten in de koelkast te laten staan om af te koelen en compact te worden,deze zal ook steviger worden.
Uitrollen van het deeg:
Rol het deeg op een vlakke ondergrond uit tot ongeveer 4 mm dik zijn.
Steek met behulp van een metalen bakring (diam 10cm) enkele schijven deeg uit.
en rol je de deegschijf om het rolletje.
Doe op de sluiting (overlapping) van de deegschijf een beetje eiwit , druk lichtjes aan om te voorkomen dat de cannoli open gaat bij het frituren.
Giet de zonnebloemolie in een pan tot de olie kookt.(of gebruik een daarvoor geschikte friteuse (dus enkel voor dessert en zoet gebak)
Bak de cannoli (met de vorm) enkele minuten per 2 of 3 goudbruin en knapperig.
Haal daarna de cannoli eruit leg ze even op keukenpapier en laat ze afkoelen. Trek dan het rolletje eruit.
Vullen van de cannoli
Haal de ricotta uit de koelkast en meng deze met 4Sl (of naar smaak)(zie tip) pistachecréme het oranjebloesem aroma (optioneel).
Nu zijn zowel deeg als vulling klaar.
We raden je aan om de cannoli te vullen op het moment dat je ze eet: zo blijven de cannoli knapperig.
Om de cannoli te vullen kun je een spuitzak gebruiken, of gewoon met een lepel.
TIP: je kan de pistachecréle vervangen door Hazelnotenpasta (choco), wat honing ,cacao poeder,Nesquick etc....
door de ricotta kan je ook chocolade ,bresiliénne of zelfgemaakte caramel (harde) mengen, variaties genoeg!
Succes!
Grtjs
Kurt



