👇🏻
Ingrediënten frangipane
- 60gr amandelmeel
- 50gr suiker
- 20 gr bloem
- 50gr zachte boter
- amandel eccence naar smaak.
-1ei
Bereiding:
Doe alles in een pot en kneed tussen duim en wijsvingers tot een pasta en zet koel
Ingrediënten brood:
- 600gr bloem
- 50gr gist
- 20gr vetstof (ik gebruik broodverbeteraar)
- 290ml volle melk
- 1ei
- 50gr kristalsuiker
- 5 a 6gr zout
Kneed alles met de robot tot een mooi deegje (ik voeg zout er als laatste toe, net voor er een deegje ontstaat, bol op en laat 30min rijzen.
Sla de lucht uit de deeg ,deel in 2 en rol uit tot een rechthoekige flap van 40x20cm, smeer op beide delen de frangipane uit en rol op in lengte ,snijd over de lengte met een scherp mes en maak een twist.leg in een beboterde bakvorm(met de uiteinden wat naar onder.laat 35min rijzen.
De oven op 200° kerntemperatuur 95° of +/- 30min
Doreer het brood met losgeklopt eitje+ wat melk en doe er (eventueel wat amandelschilfers over)
Smakelijk!😋