Valentijns❤️ appel en frangipanetaartje

Ingrediënten:
Boterdeeg (voor 2 taarten)
- 250 gram bloem
- 100 gram cassonadesuiker
- 100 gram boter
- 1 eigeel + 1ei
- 1 snuifje zout
Extra:
- 1appel (rood vel)
- Citroen sap
Ontdoe de appel van het klokhuis en snijd in dunne partjes met mandoline en besprenkel met het citroensap ,zet dan opzij.
Frangipane:
- 50gr amandelmeel
- 50gr zachte boter
- 50gr bloemsuiker
- 1ei
- 20gr bloem
- paar druppels amandel eccence
Bereiding frangipane:
Meng alle ingrediënten goed samen tot één massa,doe in een spuitzak en leg opzij...
Bereiding bodemdeeg:
Alles kneden, tussen 2 bakpapier vellen uitrollen 10min in de diepvries, dan in de bakvorm ,gaatjes prikken en 10min blind bakken op 160°(zekerheid voor het kraagje van de taart)
( bij dit taartje bakte ik het meteen)
Frangipane er in spuiten, mooi plat smeren met spatel, in citroen gedrenkte appelschijfjes sorteren ,
Ik smolt 25gr boter met 1 1/2sl suiker en losgeklopt eitje er gord doorroeren(boter niet te heet of je krijgt omelet!) Over de taart strijken en
terug 25 a 28min in de oven ,eveneens 180° en dan afsmeren met even doorgekookte abrikozen confituur.
Als de taart is afgekoeld,wat amandelschilfers en bloemsuiker...
TIP: Met overschotje deeg,maak je koekjes,leg ze naar wens op het taartje en voor je het taartje bakt doreer je al het zichtbaar deeg met wat ei+melk.
Succes!

