Koekje met gedroogd fruit en vleugje kaneel

Dit eenvoudige koekje zal tijdens de tea time zeer geliefd zijn, vrij gemakkelijk te maken en deegje mag maar moet niet rusten in de frigo, haal er de ingrediënten bij en bakken maar!
Ingrediënten:
- 150gr patisserie bloem
- 40gr zachte boter
- 35gr kristalsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 40ml volle melk
- 1eierdooier (hou eiwit)
- 1tl kaneel (Gember is ook lekker)
- Snufje zout
Wat extra suiker
- 35gr cranbery's
- 35gr gedroogd fruit
Het eiwit
Bereiding:
Zet de oven op 170°
Doe alles ,behalve fruit en eiwit in een kom en kneed tot een deegje, rol uit tot een rechthoekige flap op een lich bebloemd werkvlak...op één helft doe je het fruit, sla de flap dicht en rol terug uit tot een vierkant...
Snijd in ruiten,vierkant of rechthoeken en schik ze op een bakplaat (ze lopen niet uit)
Klop het eiwit los en strooi wat suiker er over.
Bak nu goudbruin op ongeveer 15min
Laten afkoelen op een rooster...
Succes en smakelijk...


