Vanaf nu niet meer naar Geraardsbergen om mattetaartjes...😋Dit was mijn 1e keer dus,laat jullie niet afschrikken😱,bekijk de foto's eens en je slaagt 100%!
Receptje👇🏻
Ingrediënten:
- 500ml verse melk( of volle)
- 250ml karnemelk
- druppel azijn
- 1ei gescheiden+ 1ei om te doreren
- 50gr fijn suiker
- 20 amandelmeel
- amandel eccence
- 3pakjes bladerdeeg (voor 6 schijfjes,bodem en dekseltje)
Extra:
6 rijsttaartvormpjes
Gesmolten boter
Wat bloem
TIP:
voorbereiding 1dag op voorhand.
Bereiding dag1:
Spoel de kookpot even om(zie info onderaan) en breng de melk aan de kook,zodra het kookt giet je de karnemelk erbij en een druppel azijn.
Laat heel even koken,en er komen witte vlokken,dat zijn de matten.
Giet de bereiding door een neteldoek(maak die vast met een stevige elastiek of leg het doek in een vergiet),laat nu de matten rusten tot dag nadien.
Dag2
Doe de matten in een kom
In een 2e kom roer je de eierdooier los met de suiker en men onder de matten, meng er het amandelmeel en eccence onder.(ziet er vrij droog uit maar is normaal) Klop het eiwit stijf en spatel onder de bereiding en je krijgt een mooi beslag.
Strijk de vormpjes in met boter en bekleed met bladerdeeg,snijd overtollige er af. Prik de bodempjes in met een vork en bebloem de gaatjes.verdeel het beslag over de 6 vormpjes en bestrijk de randjes met het 2e losgeklopt ei.Bekleed de vormpjes met bladerdeeg,snijd overtollige deeg weg en bestrijk terug met het ei.Knip in de midden met een schaar een kruis en laat de vormpjes 30min rusten Maar zet de oven na 15min op 200° 200° Bak nu de taartjes op 25min goudbruin.
Laat de taartjes dan afkoelen op een rooster.
Klaar!😋