Witte chocoladetaart met Kahlua

Ik maakte deze keer een chocolade taart,een zoete taart die je best een uurtje vooraf laat "klimatiseren"..chocolade wordt iets harder in de frigo en ook in het beslag zit chocolade...ik bedacht nu al een lekkere variant die ik binnenkort zal maken op dezelfde manier..

Bekijk mijn instagram pagina geregekd en je zal deze zeker opmerken!

Hoe maak je deze zoete taart? Lees hier!👇🏻

Ingrediënten:

- 40gr boter
- 85gr witte chocolade in stukken
- 110gr kristalssuiker
- 4 grote eieren
- 2el Kahlua
- 1tl vanille aroma
- 125gr bloem
- witte chocolade krullen

Glazuur:
- 175gr witte chocolade
- 85gr boter
- 125ml room
- 125gr poedersuiker                                                                     - 1el  sterke koffie(of Kahlua)

bereiding:

Zet alvast uw oven op 180°

Vet 2 ringen in, knip de bodem en wand uit bakpapier en bekleed de vorm.

Doe de stukken chocolade met de boter in een aubainmarie en laat op een RUSTIGE manier smelten, ga be te snel,dan gaat de chocolade verbranden en niet binden met de boter.indien het mooi gebonden is, haal je't van het vuur.

Doe de eieren in een au bain marie met heet water (nog eens dus),even loskloppen ,voeg de suiker,Kahlua en vanille toe en klop tot een schuimig geheel waar je een streep kan in trekken met een spatel.Zeef de bloem er bij en spatel door het mengsel Spatel er de chocolade/botermengeling er snel door en verdeel over de 2 ringen.Bak nu 25 a 30min tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.Laat beide ringen even afkoelen En maak ondertussen de glazuur.

Bereiding:

Klop de room lobbig en doe de chocolade en boter in een au bain marie (laatste keer 😃)laat rustig smelten , meng goed door en  spatel er de slagroom door vervolgens de poedersuiker en koffie of likeur.meng tot een glanzende glazuur...

Neem er de 2 cakes bij en smeer een laag op de eerste cake, leg er de 2e op en smeer volledig de taart af.verdeel vervolgens de witte chocolade schraapsels over en laat de taart mooi opstijven.

 

Succes met deze lekkernij en geen ruzie voor het laatste stukje!😄