Marshmallow kokoscake met vanille

In tegenstelling tot de groene pandan, heeft deze een marshmallow smaak...ik vind deze super lekker, en even fluffy als zn voorganger.Hel viel jullie waarschijnlijk op dat ik Cocopandan met een C schrijf en Kokos toevoeg met een K geschreven...het flesje op de foto verklaard de reden.
Iemand zei me dit is een ideale "gender reveal" cake...misschien een leuk idee...niet?
Aan de slag nu met de volgende ingrediënten!
Ingrediënten:
- 150 ml coconut melk van beste kwaliteit
- 2 el rode cocopandan siroop
- 6 eieren dooier gescheiden van het eiwit
- 170 gr kristalsuiker
- 5gr vanillesuiker
- 1vanille peul
- 70gr geraspte kokos
- 160 gr bloem
- 30 gr maizena
- 1½ tl bakpoeder
- een goeie snuif zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 °
De rode cocopandan deze vind je in de TOKO (een Aziatische supermarkt)
Meng de kokosmelk met de rode cocopandan siroop snijd de vanillepeul doorlangs, verwijder de zaadjes en voeg toe aan de kokosmelk. Doe de eidooiers met een helft van de suiker en klop deze met een (hand)mixer zeer luchtig (ongevr 8min). Klop vervolgens het pandanmengsel er kort door. meng de bloem, maizena en het bakpoeder en zeef het mengsel in delen boven de kom en spatel door het mengsel voorzichtig om het beslag zo luchtig te houden.
Doe de eiwitten met het zout in een vetvrije kom (ik ontvet deze met citroensap uit een flesje) en klop vervolgens stijf met een (hand)mixer. Voeg als het mengsel luchtig begint te worden geleidelijk het andere deel van de suiker toe. Klop door tot de eiwitten goed stijf zijn. Schep de helft van het opgeklopte eiwit bij het beslag en spatel voorzichtig onder het pandanmengsel. Spatel de rest van het eiwit erbij.
Doe het beslag in de vorm en strijk het glad. Bak de pandancake 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. Test of de cake klaar is door er met een satéprikker in te steken en deze er weer uit te halen.
Haal de vorm uit de oven en laat zeker 10min afkoelen, op een rooster en laat de cake zo afkoelen. Verwijder de bakvorm,indien ze wat kleeft kan je deze voorzichtig lossnijden langs alle randen.
Doe op elk sneetje wat extra bloemsuiker en smullen maar!
Succes en smakelijk!
grtjs
Kurt





