Amandelcake met aardbei en framboos

Ingrediënten:

 

Maak een bodemdeeg zoals bij de frangipanetaart met peren,  drapeer een langwerpige bakvorm prik gaatjes in de bodem en zet koel

Vulling:

- 100gr zachte boter

- 2eieren (M)

- 100gr suiker

- 100gr amandelmeel

- paar druppels amandel eccence

- snuifje zout

- 150gr frambozen

- 150gr aardbeien

- amandels geschaafd

 

Afwerking

abrikozen of frambozen confituur

Bereiding:

Klop de boter even goed tot een créme, voeg er de eieren, amandelmeel, eccence suiker en zout bij en klop even op lage toeren (mengen) door de boter.Doe de bereiding in de koele bakvorm met bodemdeeg en verdeel er de frambozen en aardbeien over het oppervlakte en duw ze lichtjes in.Verdeel wzt amandelschaafsel.

Bak de taart op 35 a 40min op 180°

Daarna strijk je de taart in met hete confituur.

Laat afkoelen op een rooster.

Succes!