Amandelcake met banaan en kokos

 

Ingrediënten:
- 120 gr boter
- 200 gr suiker
- 2 eieren
- 150 gr bloem
- 50gr amandelmeel
- Paar druppels amandel eccence
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- Snuifje kaneel
- 2 a3 gepureerde rijpe bananen
- 120 ml melk
- 75 + 25 gr geraspte kokos
 
Bereidingswijze :
 
Verwarm reeds de oven voor op 180C. 
Vet een springvorm of cakevorm in en bestuif met bloem, of bekleed de vorm met bakpapier.  Doe de boter en de suiker in een kom en klop/mix dit tot een romig geheel  Voeg de eieren een voor een toe, de volgende pas wanneer de eerste volledig is opgenomen in het boter/suiker mengsel  Zeef de bloem,bakpoeder het meel,kaneel, bakpoeder en het zout boven de pot  Spatel dit rustig door de bereiding.  Plet de bananen, en voeg samen met de melk en het vanille-extract toe en mix het kort met de spatel tot je een goed gemengd beslag hebt.  Roer 3/4 van de kokos door het cakebeslag   Doe het beslag in de vorm en strooi de rest van de kokos over de cake.  Bak de cake in het midden van de oven in ongvr 60 minuten gaar en goudbruin.  Laat de cake even afkoelen in de vorm, stort hem daarna op een rooster om volledig af te laten koelen.
 
Werk af met wat abricot ,poedersuiker, amandelschilfers. Of gesmolten chocolade...
 
Smakelijk!
 
TIP: gebruik je een siliconen vorm? spuit dan lichtjes in met bakspray, bebloem en giet uw beslag er in.
Na het bakken, laat je de cake, minstens 10min afkoelen, alvorens je deze omdraait om te ontvormen.