Aardbei🍓 taartje met banketbakkersroom

Aardbeien 🍓🍓🍓 seizoen! Dus we gaan er voor!
Ik bedacht dit heerlijke receptje die jou en jouw deelgenoten zullen apreciëren!...
Hieronder vertel ik graag hoe ik dit taartje maakte...
Ingrediënten bodemdeeg:
- 180gr patisseriebloem
- 40gr amandelmeel
- 120gr zachte roomboter in stukjes
- 30gr fijn kristalsuiker
- Snuifje zout
- 1ei
- Paar druppels vanille eccence
Meng de bloem met het zout, boter, amandelmeel, suiker, ei en eccence kort in de mixpot met de K haak, neem de deeg uit de pot en kneed nog heel even met de handen, wikkel de deeg in huishoudfolie en druk wat plat, zet een uur in de frigo.(mij mij heeft het overnacht)
Maak banketbakkersroom(zie mijn tips) en doe na wat afkoeling in een spuitzak zonder mondje.
Vet een bakvorm in ,bebloem lichtjes en drapeer de bakvorm met het deeg van 3 a 4mm dik.Zet nu koel!
Zet de oven op 200°
Hak 2latjes fondant chocolade en smelt au bain marie.
Neem de taartvorm,doorprik voldoende met vork en bebloem lichtjes,maak een vel bakpapier goed nat,schud het water er maximum af en leg het in de taartvorm...vul vervolgens met bakparels en bak 10min.
Neem de taartvorm weer uit,verminder temperatuur naar 180° en ondertussen verwijder je de bakparels en bakpapier in de vorm.
Strijk voldoende in met de gesmolten chocolade en vervolgens spuit je op de chocolade de pudding tot 3 a 4mm van het randje.Strijk voorzichtig glad en bak nu de taart 20min verder.
Ondertussen ontdoe je de kroontjes van de aardbeien en halveer ze...schik op de licht afgekoelde taart en zet koel.
Maak nu de aardbeien gelei
Ingrediënten:
-100ml water -50gr suiker
-1 1/2 blaadjes gelatine
- mespuntje rode kleurstof (poeder
- paar druppels aardbeien eccence.
Doe de gelatine in een kim koud water en laat weken.Doe water,suiker,kleurstof en eccence in een sreelpannetje en zet aan de kook.Als deze kookt,wring je de gelatine uit en roer onder de siroop...
Koel nu de gelei af in een ijsbad (koude au bain marie) zodra de gelei wat dikker is,verdeel je het voldoende over de aardbei taart...
Werk af met een takje munt of toefjes slagroom.
Smakelijk!
TIP: vervang aardbei door banaan en ook voor de gelei banaan eccence (bij de bakwinkel)

