Gevulde krokante soezen met mango/bananencréme

Recept soezen

- 50gr boter
- 100gr water
- 1snuifje zout
- 75gr gezeefde bloem
- 125 a 150gr ei

Bereiding:

Verdeel de boter in stukjes en leg in het water met het snuifje zout
Verwarmhet geheel tot de boter smelt en breng aan de kook , neem de pot dan van het vuur en voeg de gezeefde bloem toe...meng goed.Zet terug op het vuur en blijf roeren tot het beslag in zijn geheel loskomt van de kookpot (nadrogen) Doe het beslag in een andere pot voeg ei per ei toe en na ieder ei goed doormengen,het beslag zal glad en glanzend gaan worden en de soezendeeg is klaar wanneer het van de spatel afloopt.
Zet de oven op 180°

Spuit met een gladde mond (opening 1cm)op een bebloemde ovenplaat of bakpapier in strepen van 13cm. Of maak dotjes van 3 a 4cm doorsnede ( met voldoende ruimte er tussen!)
Maak het krokante koekje...

Ingrediënten:

- 60gr zachte boter
- 70gr poedersuiker
- 70gr bloem
Klein beetje gele kleurstof

Meng alle ingrediënten, en rol onmiddelijk dun uit tussen bakpapier, leg 3 min in het vriesvak en pers vervolgens dezelfde vorm uit van de gespoten deeg.Leg de uitgesneden plakjes op de soezen deeg en bak ze 35min...
Haal de eclairs/soezen op een rooster  en laat ze afkoelen.

Maak nu de créme...

Ingrediënten:

- 2.25 gelatine blaadjes
- 275ml slagroom
- 100gr banaan
- 60gr mango
- Citroensap nr smaak
- 100gr banketbakkersroom (zie bij recepten)

Bereiding:

Leg de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de slagroom half stijf en zet koel.
Mis de mango en banaan,voeg het citroensap er aan toe en roer met de bankebakkersroom glad. Wring de gelatine goed uit.neem 2soeplepels van de créme, warm op en doe er de gelatine bij,roer goed los (oplossen gelatine) en voeg dit bij de overige créme(banketbakkersroom),spatel nu de slagroom in 2 helften onder de créme en zet koel tot het begint op te stijven tot een spuitbare créme.
Snijd met een scherpgetand mes de topjes af de eclairs/soezen en spuit deze vol met de fruitige banketbakkersroom.
Werk af met het resterende fruit.

Succes!

TIP:
Besprenkel de banaan schijfjes om het bruin worden te voorkomen.