Rozijnenbrood met marsepein of chocolade

Hier mn receptje voor deze heerlijke broden...

Ingrediënten:

- 500gr bloem (Surfina)
- 280ml lauwe melk
- 8gr verse gist
- 20gr suiker
- 5gr zout
- 130gr rozijnen
- 35gr vetstof (ik gebruik broodverbeteraaar pasta)
- 125gr marsepein (of frangipane)
- 1dorure ei

Los de gist op in de melk en voeg het ei er bij, klop alles goed los.
Doe bloem,suiker en vetstof in de kneedpot en de melkbereiding, start het kneden en voeg na 2min het zout en rozijnen toe.

Haal de deeg uit de pot en laat 30min rusten.ontlucht het deeg door heel even te kneden,bol op deel in 2 en rol uit in een flap.
Deel de de marsepein in 2 en rol uit in een worst,even lang als de flap deeg ( ik maakte ze 25cm lang)
Leg de marsepein 2cm van de rand op de deegflap en rol de 2cm over de marsepein...rol de deegflap nu verder tot net voor het randje strijk in met wat ei en rol verder door tot je een worst hebt.Leg op een bakplaat met bakpapier en herhaal met het ander deel.
Laat nu 50min rijzen, de oven zet je tijdig op 200°
Doreer het broodje,snijd in en doe er amandelschaafsel over.
Bak het brood nu gaar op 30min.
Zet op een rooster en werk af met bloemsuiker

Smakelijk!
TIP::gebruik chocolade bakdruppels ipv marsepein.
Frangipane op de flap smeren en oprollen is ook super lekker! (Beter zelfs)