Cake met sinaas🍊,safraan en vleugje oranje bloesem

Ingrediënten:
- 300 gr bloem
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 250 gr kristalsuiker
- 165 gr roomboter
- 5 eieren
- zest van 1citoen
- 4 el citroensap
- zest van 1 sinaasappel
- 5 draadjes (of 1potje)safraan
- 150 gr zure room op kamer temp.
- 1 el vanille of zaad van 1vanille peul
BEREIDING:
Maal de safraan fijn in een vijzel of gebruik een potje fijngemalen safraan.
Zet de oven op 180° en boter een bakvorm van 23×13 cm in met wat boter en zet koel.
Zeef <span;> de bakpoeder, baking soda (of zout) in een pot. In de mix pot doe je gesmolten boter,suiker en klop je romig met de keukenrobot. Klop ei per ei telkens wanneer het is opgenomen, doe er de beide zestes bij alsook het citroensap,de vanille,safraan en zure room.Mix tot een romige créme.Spatel de bloemmengeling rustig onder, let op, niet overspatelen of de deeg verliest z'n lucht en dus ook de stevigheid
Doe het beslag in de bakvorm en verdeel met een spatel,bak nu voor 50 a 55min en doe de priktest.
Prik meerdere gaatjes in de cake en doordrenk met de siroop.
Oranje bloesem siroop
- 235 ml water
- 200 gr suiker
- 1 tl citroensap
- 1/4 tl oranje bloesem water
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en warm op medium vuur gedurende 5 a 7 minuten tot de suiker goed is opgelost. Laat minstens 5 min afkoelen en giet verspreid over de cake...
Smakelijk!
TIP: doe voorzichtig met safraan
<span;>Met appel en kaneel oik lekker. (zonder sinaas en safraan)
