S koekjes met Pandan💚

Deze heerlijke koekjes met oosters tintje gaan jullie nog maken..ook kinderen zullen er verzot op zijn !

 

- 320gr bloem
- 110gr  volle melk
- 70gr ei
- 40gr verse gist
- 120gr roomboter20gr kristalsuiker
- 5gr zout
- 10gr vanillesuiker
- 7gr pandansiroop
- 3gr pandan eccence
- Fijn sier/parelsuiker

Bereiding:


Los de gist op in de melk,voeg pandan en suikers toe,klop het ei los en doe er bij, klop even kort op zodat de suiker oplost.Doe alle andere ingrediënten er bij en meng tot een egaal deeg
Bebloem lichtjes het werkblad en stort de deeg daarop uit.deel de deeg in stukken van 30 tot 35gr(kan wat kleverig zijn) en laat even rusten.
Neem een bakmatje of proper doek en doe er de parelsuiker in,maak van de deeg lange dunne worsten en rol die rijkelijk door de suiker,rol die op of maak er krullen van en leg die met ruime afstand op een met boter ingevette bakplaat
Druk al de gemaakte vormen wat plat en laat een uur rijzen...
Zet de oven op 220° en bak ze op ongeveer 11min gaar.


Leg de koekjes op een rooster en laat afkoelen...

Smakelijk!

TIP:een snuifje kaneel toevoegen is ook heel lekker!