Italiaans chocoladentaartje 🍫met peer🍐

Italiaanse taartbodem:
Ingrediënten:
- 250 gr zachte roomboter
- 180 gr kristalsuiker
- 4 of 5 eierdooiers (ongevr 75-80 gr)
- 400 gr pizzabloem (00)
- Citroen zeste
- Vanille eccence
- Snuifje zout
Bereiding:
OPGELET:
Deegje bij voorkeur fris overnachten!
- Doe de zachte boter ,suiker,zeste, vanille eccence en snuif zout in de mix kom en klop met de K-haak romig.
Doe dan dooier per dooier erbij tot je een romig beslag krijgt
Voeg er de bloem bij en zoals altijd,best eens zeven.
Kneed tot een goed deegje met licht elastische eigenschap en maak er een bal van ,druk wat platter en leg in de frigo voor enkele uren tot een nacht.
Bij start van de taart,kneed je eerst de deeg terug even goed, bebloem lichtjes het werkvlak en rol je de deeg uit met de deegrol tot een ronde flap.
De volume deeg is te veel voor de taartvorm maar de dikte kan je zelf bepalen...
Tip: geregeld 5min in de diepvries koelen maakt het verwerken aangenamer!
Vet de bakvorm lichtjes in en bebloem deze...
Drappeer de bakvorm en doe (bij voorkeur) zoqls ik deed op de foto,een chop stick,potlood of penseel kan helpen.
Prik de deeg in en bebloem,borstel de bloem in de gaat, zo ademt de deeg bij het bakken...
Overschot kan je invriezen!
Zet de taartvorm in het vriesvak.
Zet de oven op 175°
Maak de vulling:
- 200 gr fondant chocolade
- 150 gr slagroom
- 70 gr kristalsuiker
- 1ei
- Snuifje zout
- 2 peren
- Poedersuiker
Bereiding vulling:
- Hak de chocolade in stukjes.
Doe de room,suiker en snuif zout in een sauspan, en zet aan de kook, meng goed met een garde tot aan het kookpunt en giet bij de stukjes chocolade en meng goed tot een smëuige créme..en zet opzij om af te koelen to kamertemperatuur
Schil ondertussen de peren en snijd in gelijke kwartjes.
Haal de taartbodem uit het vriesvak en giet het chocoladebeslag in de bakvorm,spatel mooi gelijk en schik de peerkwartjes als een bloem in het beslag,druk heel lichtjes in.
Bak nu de taart in 50min gaar.
Laat afkoelen en werk af met poedersuiker.
Succes met dit smëuig taartje





