Appelvlaai🍎🍏

 

Voor deze taart deze kan ik jullie al verwijzen naar de rubriek :TIPS ...daar vind je alvast het recept en bereiding van het deegje...doe het recept X2! Nadien deel je het deegje door 2, een voor de bodem en een voor er bovenop...
Deze fonceer je dan in de licht ingeboterde vlaaienbodem en zet opzij...

Vulling:
- 4appelen
- wat citroensap
- 1 tl kaneel
- 100gr suiker
- 20gr koudbindmiddel
- een goeie scheut appel jelever.

Crumble:
- 60gr amandelmeel
- 60gr suiker
- 10gr eiwit
- 1/2 kl citroenrasp

Oven zet je op 210°

De 4appelen, schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden, besprenkel met citroensap om niet te oxideren.. men eerst het koudbindmiddel met de suiker en meng het onder de appelstukjes..voeg er een scheut appeljenever aan toe en goed mengen...doe de vulling in de taartvorm op het deegje en maak nu de koek om af te dekken...met een taartstans of reepjes,duw rondom de taartdeeg lichtjes aan en laat de taart nu 30min rijzen.
Maak ondertussen de crumble
Klop het eiwit met een vork los en voeg het amandelmeel met citroenrasp toe en als laatst de suiker, meng goed en verdeel over de taart.
Bak de vlaai 35min en verwijder onmiddelijk de taartvorm.Zet de taart op een rooster om te koelen.

Succes!

.