Marsepeintaart met sinaasappel🍊

Bij een van de laatste zonnestraaltjes, maakte ik dit heerlijk zoete taartje, marsepein maakte een superlekkere twist in de banketbakkersroom en de afwerning met marmelade zorgde voor een verassend lekkere trigger van de papillen op uw tong...laat u verassen door dit heerlijke taartje....
ingrediënten:
- 190gr bloem
- 80gr koude boter
- 50gr poedersuiker
- 1ei
- snuif zout
Marsepeincréme:
- 70gr marsepein en kleine blokjes. - 1 eiwit
- 2cl amaretto
- 40gr poedersuiker
- 2blaadjes gelatine
- 200ml melk
- 2eierdooiers
- 20gr maïzena
Afwerking:
- 4 sinaasappelen🍊
- 120gr kristalsuiker
- 60ml water
- 120gr sinaasappelmarmelade
- 1marachinokers
- Geschaafde amandelen.
Nog nodig:
Bakvorm van Ø28cm bakpapier bakparels
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor het bodemdeegje,maak een bal en verpak het in huishoudfolie, zet dan minstens 1u in de frigo
Kneed vervolgens nog even het deeg, rol uit tot een ronde flap en drapeer de bakvorm,doe er het bakpapier in en de bakparels, bak de bodem 25min goudbuin.
Maak de créme:
Meng amaretto, eiwit en poedersuiker glad.
Week de gelatine in een schaal koud water.
Snijd de vanillepeul langs door, verwijder de zaadjes en doe ineen steelpannetje samen met de melk en suiker.Zet aan de kook.
Meng de eierdooiers met de maïzena , doe er vervolgens wat hete melk bij en roer goed om tot er geen klonters meer zijn, giet bij de kokende melk en meng goed om tot een pudding.Giet er het eiermengsel bij en laat terug aan de kook, zet van het vuur en knijp de gelatine uit, los die op in de pudding, roer er de marsepein door en dit dot alles een smeüig papje is geworden.laat nu wat afkoelen.
Schil de sinaasappelen dik tot tegen het vruchtvlees (a vif) en snijd vervolgens in dunne plakjes van 3mm.
Doe de suiker met 120ml water in een ondiepe grote pan, zet aan de kook en schik er alle schijfjes sinaas in, laat 2min koken, zet van het vuur en laat afgedekt afkoelen
Schik dan de dchijfjes dinaas van binnen naar buiten op de taart.
Kook de sinaasappel marmelade met het water en breng aan met een borsteltje op de taart, werk vervolgens de taart verder af met wat nootjes en een marachino kers
Smakelijk!

