Franse vlaai met speculoos

Ingrediënten:
Bodemdeeg
- 90 Gr zachte roomboter
- 75gr poedersuiker
- 1/8tl zout
- 3el amandelmeel
- 1groot ei
- 150gr patentbloem
- paar druppels amandel eccence
Vulling: - 850 ml volle melk
- 2 x 75gr suiker
- 1 vanillestokje
- 100gr maïzena bloem
- 3grote eidooiers
- 50gr speculoos in stukjes

Bodemdeeg:
Klop de boter,poedersuikeren zout tot wit romige kleur,voeg amandelmeel en eccence toe en dan het ei,klop even op en voeg dan de gezeefde bloem toe...klop nog even tot een vast beslag, maak er een mooie bal van en druk goed tot een schijf, pak in in huishoud folie en leg minstens een uur tot een nacht in de frigo.
Zet de oven op 205°
Vet een bakvorm van ø 23 in met boter en rol het deeg uit in de vorm,doorprik de boden en leg er een bakpapiertje in met bakparels(zie tips). Bak nu de boden 20min voor
Vulling:
Meng melk 1deel suiker en de zaadjes+ de peul in een grote pot en zet aan de kook.
In een anderepot,meng je de eieren met suiker ,vervolgens de maïzena...dit wordt een heftig werkje! Want is steviger dan banketbakkersroom...
Voeg klein beetje hete melk toe om het mengen gemakkelijker te maken.Als de melk kookt,verwijder je de peul en voeg je de hete melk toe aan het eier mengsel.en meng goed tot een dikke pudding en voeg de speculoos toe.De taart is nu afgebakken,verwijder het bakpapier en de parels en doe de pudding in de taart.Strijk goed plat en bak terug 25min .
Laat de taart voldoende afkoelen om uit de vorm te halen. Zet dan op een rooster
Succes!
TIP:
Maak bakpapier nat ,wring het uit en schud het water er af...nu kan je veel gemakkelijker uw papier in een ronde (of andere vorm ) leggen