Peren🍐pecan taart met amandelen

<span;>Natuurlijk! Hier is een heerlijk recept voor een taart met peren uit blik, pecanoten en amandelen.
<span;>Peren-Pecan Taart met Amandelen
Ingrediënten:
2 blikken peer op siroop (uitgelekt en in stukjes gesneden)
200 gr pecanoten (grof gehakt)
200gr amandelmeel 200 gr suiker
300 gr zachte boter
6 eieren
1sl bakpoeder 300gr bloem amandel eccence
1/4 tl zout
Poedersuiker + amandelschilfers (voor garnering, optioneel)
-Abrikozenjam
Benodigdheden:
Hoge taartvorm (∅ 28 cm)
Mengkom
Mixer
Spatel
Bereidingswijze:
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Bodem maken: Klop de boter en suiker samen in een grote mengkom met een mixer tot het mengsel romig en luchtig is.
Eieren toevoegen: Voeg de eieren één voor één toe, zorg ervoor dat je goed mixt na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe.
Droge ingrediënten mengen: Zeef de bloem, bakpoeder, amandelmeel en een snufje zout boven de kom. Spatel alles voorzichtig door het beslag totdat het goed gemengd is.
Pecanoten en uitgelekte peren (de helft) in stukjes en de grof gehakte pecanoten toevoegen aan het beslag. Spatel ze voorzichtig door het mengsel zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
Bakken: doe het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad, snij de andere partjes peer de helfd door en verdeel op de taart, druk de kwartjes lichtjes in het beslag en snij ze in zoals op foto.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40 a 50 minuten, of tot een uur. Test met een prikker of deze er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden steekt.
Zet 3sl abrikozenjam aan de kook met klein scheutje water
Strijk onmiddelijk de taart in...
Afkoelen: Haal de taart uit de oven en laat deze ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de taart vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Serveren: Bestrooi de afgekoelde taart eventueel met poedersuiker voor een mooie afwerking. Snijd in punten en serveer. (met bolletje ijs 😋)
TIP:
Deze taart is heerlijk met een toefje slagroom.
Voor extra smaak kun je wat kaneel of nootmuskaat toevoegen aan het beslag.
Eet smakelijk! Geniet van deze perentaart met pecanoten en amandelen!


