Kokos🥥/limoen 🫒cheese cake (no bake)


Bodem:
- 200gr speculooskoekjes
- 50gr roomboter
Bereiding:
Maal de koekjes fijn en meng goed met de gesmolten boter.
Neem de bakvorm, doe er de speculoos in en duw goed aan om de bodem (bekleed met bakpapier)
Zet tegen de rand patisseriefolie,dit zorgt dat de kaasbereiding niet blijft kleven en zet koel.

Ingrediënten:
- 200ml room 35%
- 250gr Alpro kokos/vanille
- 150ml kokosmelk
- 50gr geraspte kokos
- 200gr poedersuiker
- 250gr roomkaas
- 5blaadjes gelatine
- zeste van 1limoen
- groene kleurstof
- 1 1/2 el Malibu

Bereiding:
Roomkaas loskloppen en zet op een frisse plaats opzij.Week de gelatine in een kom koud water en Gril de kokos in een hete pan.
Klop ondertussen de slagroom goed stijf en spatel de kokos er door, hou wat opzij voor afwerking.
Warm de kokosmelk op in de microgolf (40sec) wring de gelatine op en meng goed in de kokosmelk, laat even afkoelen en doe bij de losgeklopte kaas...doe er vervolgens de Alpro kokos bij en meng, dan de afgekoelde kokosmelk/gelatine,suiker en als laatst spatel je de slagroom er door...
Deel door 2(verhouding naar keuze, ik nam 1/3
1deel voor limoen, daar de limoen zeste bij
3 delen voor kokos daar voeg je de Malibu bij.
Zet beide kommen in een ijsbad (koude au bain Marie) om het opstijven te versnellen...
Neem de bakvorm, giet voorzichtig het grootste deel in de vorm, zet koel en 15min later het kleine deel..na 15min werk je af met resterende kokos.

Zet nu minstens 1 nacht koel.

 

Sucses!

TIP: vind je andere kaas met Kokos? Let er dan op, hoeromiger hoe stijver de taart! Ik merk na 2e dag, mijn taart super is!