
Pruimentaart
Ingrediënten:
- 350gr bloem
- 140gr roomboter
- 150gr basterdsuiker
- 1/8e zeste van een ciroen
- 60gr water
- 2eidooiers
- mespunt zout
Vulling:
- Banketbakkersroom (zie tips)
- 8 tal blauwe pruimen
Zwitserse room:
- 160gr banketbakkersroom (weeg af van de portie gemaakte banketbakkersroom)
- 150ml room
- 5gr vanillesuiker
Afdekgelei:
- 100gr appelsap
- blaadje gelatine
- paar druppels citroensap
Bereiding:
Maak de bodemdeeg:
Meng boter,suiker, zout en citroenzeste,doe er vervolgens de eidooiers en water bij en kneed tot een één massa, doe het bakmeel op uw werkvlak en meng die boterbereiding er door tot een grove crumble en kneed dan tot één deegje.
Doe de bal deeg in huishoudfolie en plaats 30min in de koelkast
Spray de bakvorm in met bakspray of beboter lichtjes.
Bebloem lichtjes het werkvlak en haal de deeg uit, kneed heel kort en rol uit tot een dunne flap.Rol uit over de bakvorm en druk zachtjes aan.Rol met de deegrol over de taartvorm om af te snijden en doe het overtollige deeg in de kpelkast voor een andere vlaai of vries ze in.
Prik voldoende gaatjes in de vlaai, en zet opzij.Maak banketbakkersroom of indien je deze reeds hebt,verdeel je deze in de vlaaivorm.
Zet de oven op 200°
Snijd nu de pruimen in kwartjes (of nog iets dunner)verwijder de pit en schik ze op de banketbakkersroom.
Bak ze nu op 25 a 30min met een goudgeel/bruin randje...
afwerking:
Maak de gelei,week het blaadje gelatine in koud water en warm het appelsap op in de microgol met de druppels citroensap,knijp het gelatineblaadje uit indien het geweekt is en meng het goed door het sap en breng aan met een kwastje.
klop de room met suiker stijf en meng de banketbakkersroom er goed door, doe in een spuitzak en versier de taartrand met toefjes...
Succes!
De taart wordt beter de dag erna!





