Een hart voor bakken

Een hartje voor bakken,
Maakte ik met witte chocolade en cranberrys...

Receptje 👇🏻


Ingrediënten:
- 100gr zachte boter
- 100gr witte chocolade van goede kwaliteit
- 2 eitjes gesplitst
- 90gr cassonade suiker
- 1kl vanille
- 45gr gedroogde(maar vochtig) cranberrys
- 60gr bloem
1 rubberen bakvorm met bijv.hartjes.

Bereiding:
Smelt de chocolade en zachte boter au bain marie en meng goed.
Klop de eierdooiers met de lichtbruine suiker en vanille goed tot een créme en voeg bij het gesmolten boter/chocolade mengsel,roer goed om,snijd vervolgens de cranberrys in stukjes en meng ze onder de bloem.
Zet de oven nu op 175°

Spatel nu de bloem door het beslag.Doe de bereiding in een spuitzak,dit verdeeld gemakkelijk in de vormpjes. Verdeel het beslag in de vormpjes en bak ze goudbruin op ongeveer 18 a 19min
Laat de cakejes even afkoelen alvorens te ontvormen.Doe dit rustig of ze breken.

Maak de afdek glazuur

Klop 1 eiwit  goed schuimig wit,meng daaronder 150gr poedersuiker,voeg een kleurtje toe en eventeel wat pareltjes.
Of werk enkel af met poedersuiker...
Suc6 met dit overheerlijk gebakje!