Cupcakes met ananas en vleugje kokosrum

Ingrediënten:

- 100gr ananas in kleine stukjes

- 400gr patent tarwebloem

- 200gr witte basterdsuiker (AH)

- 50gr kristalsuiker

- 16gr bakpoeder

- 150ml kokosmelk

- 150ml ananassap

- 3el kokosrum (Bacardi)

TOPPING:

- 1CITROEN

- 200Gr Roomkaas (bijv Phiadelphia)

- 50gr poedersuiker

- 1el melk

- 1el ananassap

Doe in de cupcakes bakplaat (12st) al de papieren kuipjes

BEREIDING:

Meng de bloem,suiker(s) en  bakbloem en de mengpot,doe er de kokosmelk,ananassap en de rum bij en klop met een garde (of machinaal) tot een glad beslag,spatel er de ananasblokjes door en laat 5min rusten

Zet de oven alvast op 160°

Roer het beslag nog eens door en verdeel in de kuipjes tot 2/3 en plaats ze in de midden van de oven,bak op 25 a 30min goudbruin en gaar.

Rasp ondertussen de citroen tot zeste,voeg de kaas ,poedersuiker,melk en het sap toe en klop elektrisch luchtig ,doe de créme in een spuitzak (met mondje naar keuze)en zet koel.

De cupcakes zijn inmiddels gebakken,heerlijke geur in huis en tijd om af te werken!

Spuit de topping op de cakejes,garneer met kokosschaafsel en stukje ananas (zie TIPS)

Smakelijk!

 

TIPS:

De cakejes maak je ook voor kinderen en kan je war kokossiroop toevoegen (bij de drankhandel of bakkersspeciaalzaak)

Hou een extra bakvorm klaar mocht je te veel deeg hebben.

Om te garneren kan je gedroogde ananasschijfjes kopen.

De topping geef je een bijpassend kleurtje met kleurstof.

Ananas kan je ook vervangen door Marachino kers en de siroop ipv rum!