
Ingrediënten voor dit heerlijke glaasje
Maak eerst de pistache mouse
ingrediënten:
- 250ml slagroom
- 100gr witte chocolade
- 125gr pistache créme
Bereiding:
Doe de slagroom in een kom en klop deze stijf.Smelt de chocolade au ban marie en laat deze kort afkoelen.Verwarm de pistache pasta kort in een pan om de structuur dunner te maken. Voeg de chocolade en de pistache pasta toe aan de slagroom. Meng dit met een spatel. Laat de mousse minimaal 1 uur opstijven in de koelkast en spuit met behulp van een spuitmondje in eeen glas en zet koel.
Maak nu de limoncello mouse
Ingrediënten:
- 4eieren
- 1citroen
- 4gr gelatine
- 200ml slagroom
- 2el bloemsuiker
- 100ml limoncello
Bereiding:
Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers 'm vervolgens uit.Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eiermengsel.
Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de bloemsuiker. Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel het mengsel over de pistache en en laat 2 uur koelen.
maak nu de crumble
Voor de kruimellaag:
- 75 gr koude ongezouten roomboter, in blokjes
- 100 gr bloem
- 100 gr suiker
- snuf zout
- poedersuiker
Bereiding:
Meng de bloem, suiker en zout in een kom door elkaar. Voeg de koude boter in kleine blokjes toe en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg. Verkruimel het deeg over de bakplaat (met bakpapier) bak de crumble op 180 gr ongvr 20min en halfweg verdeel ge nog es de kruimels indien nodig, laat afkoelen en verkruimel in de glaasjes.
Wittechocolade schaafsel kan ook!
Succes!