Klaaskoeken

Ingrediënten:
- 500gr tarwebloem
- 225gr lauwe melk
- 35 tot 40gr verse gist
- 75gr broodverbeteraar( voor sandwich)
- 50gr kristalsuiker
- 8gr zout
- 1 ei + extra ei voor doreren
Bereiding:
Doe we bloem in een mengkom, los de gist op in de lauwe melk,samen met het ei (losgeklopt), giet dan bij de bloem en meng door. Voeg de suiker, zout en broodverbeteraar er aan toe en kneed lang tot de deeg niet meer gaat kleven.
Span huishoudfolie over de kneedpot en laat 30min rusten op kamer temperatuur.
Neem de deeg er terug bij en werk op een koel bebloemd werkvlak, ontlucht de deeg en rol uit tot 1cm dik, druk de vormen.uit , en leg ze dan met wat afstand op een bakplaat, met wat bakpapier.laat ze 50min rijzen.
De oven zet je op 210° En bak goudbruin op 8min.
Sucses!
TIP:
verdeel we deeg ik stukken van 60 gr en bol ze op, rol ze langwerpig uit en uiteinden lichtjes smaller maar niet te puntig of deze branden aan..., leg ze op de sluiting, bestrijk met ei en je bakt heerlijke sandwishes
Sucses en smakelijk!

