Bananenbrood🍌🍞 met witte chocolade en walnoot

Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen
- 150 g witte chocolade, in stukjes
- 100 g walnoten grof gehakt
- 200 g bloem
- 100 g suiker (of naar smaak) - 1tl kaneel
- 2 eieren
- 60 gr gesmolten boter
- 1 tl vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte) en vet een cakevorm of een broodvorm in met boter of bekleed deze met bakpapier.
Prak de bananen in een grote kom met een vork tot een gladde puree.
Voeg de eieren, suiker, boter, kaneel en vanille-extract toe aan de bananenpuree. Meng goed door elkaar.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de kom en spatel dit voorzichtig door het bananenmengsel.
Voeg de witte chocolade en de gehakte noten toe. Meng dit voorzichtig door het beslag totdat alles net goed is opgenomen. Zorg ervoor dat je niet te veel mengt.
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en spreid het gelijkmatig uit.
Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of totdat een prikker die je in de middelste van het brood steekt er schoon uitkomt.
Laat het brood iets afkoelen in de vorm voordat je het op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Snijd in plakken en serveer! Dit brood is perfect voor bij de koffie of als een zoete snack.
Geniet van je bananen-witte chocolade noten brood!
