Ananas/kokostaartje

Alweer mag ik trots zijn op een taartje...niet zo maar een taartje maar met eigen recept! Met ananas en kokos en een heerlijk vanille koekje als bodem.
Hierbij verklap ik mijn receptje...hopelijk vinden jullie het wat!

Ik hoor het graag!

Voor een bakring van 18cm

Ingrediënten:

Boterdeegje maken voor de bodem

- 3sl broyage ( 50/50)
- 1 verse ananas

Vulling:
- 35gr gesmolten boter
- 2eierdooiers
- 2 1/2 sl ananassap
- 10gr maïzena
- 60gr kristalsuiker
- 20gr amandelmeel

Afwerking:
- Pruimen confituur+ wat water
- +/- 5sl kokos rasp (geroosterd)


Bereiding:

Zet de bakring op een bakplaat met  bakpapiertje.leg er de bodemdeeg voorzichtig in en snijd het overtollige weg.Prik een aantal keer de bodem en verdeel de broyage er over .

Zet de oven op 180°

Maak de ananas klaar en snijd in schijfjes,vervolgens in blokjes,verdeel in de taartbodem.

Maak de vulling:
Doe de ingredienten in volgorde in een kom en meng alles goed.
Giet de bereiding over de ananas en verdeel er ongeveer 2sl kokosrasp over
Bak nu 45 a 50min het taartje.Laat afkoelen.verhit de konfituur met water en ontdoe de bakring voorzichtig.met een borsteltje breng je de gelei aan op het taartje en strooi er wat kokos rasp over.

Klaar!