Koekjes met een motiefje

Ik zie geregeld dat er mensen problemen hebben met hun vormpjes...De vorm blijft niet (deeg loopt uit), het tekeningetje die je hebt ingerold met een structuur rol blijft niet...

Ik geef hierbij graag enkele tips..Ik had daar in begin ook problemen mee, en in de bakboeken staan steeds heel mooie foto's van geslaagde koekjes , mooie deeg printen maar er staat vooral niet bij wat belangrijk is!

Wat ik heb ontdekt is vooral koelen koele koelen, vooral in de zomer ga je snel merken dat werken met deeg niet eenvoudig is, zelfs voor een taartbodem kan het wel eens vloeken zijn.

Zodra ik mijn deeg even heb gekneed na minstens een uurtje slaap in de frigo, rol ik m'n deeg uit tussen twee grote vellen bakpapier,en verschillende keren leg ik dat vel in de diepvries, 10min is voldoende.

Indien je over de deeg gaat rollen met een structuur rol(rol met figuurtjes of print)bestuif je heel lichtjes de flap deeg  en ga je terug koelen voor je de figuurtjes gaat uitduwen... schik ze op een bakplaat en indien mogelijk nog een 20min in de diepvries.

De over meestal heel heet (zie recepten) tussen 200° en 220° en dan moet het lukken!