Cake met appelen, vanille en kaneel.

Ik weet het...een van de zoveel cakejes met appelen...maar deze is iétsje anders...
Het is een zeer luchtige cake en enkel als topping gebruike ik fruit,alles inéén keer klaar maken,geen deegje die een uur moet rusten en toch een lekkere korst!,aanrader als je snel bezoek krijgt en er meteen wil in vliegen...als extra past ook bij deze cake een heerlijke bol ijs!
Hier volgt mijn receptje...👇🏻
ingrediënten:
- 200 gr roomboter
- 195gr witte basterdsuiker - 1zakje vanillesuiker
- snuif zout
- 3 eieren
- 2 el melk
- 200 gr bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- 15 gr maïzena
- 1vanille peul
Op het beslag:
- 2 grote appelen
- 1 tl kaneel
- abrikozenkonfituur + wat water
Extra:
- springvorm 24 cm
Wat boter + bloem
Zet de oven op 160° graden
Plaats een ovenvast schaaltje met water onderin de oven. Vet de vorm, bebloem lichtjes en zet apart.
Klop de roomboter, suiker en zout in 10 minuten volledig luchtig en romig met de mixer , ondertussen voeg je de vanillezaadjes toe.
Voeg de eieren een voor een toe telkens als het ei is opgenomen. Voeg tot slot de melk toe en zet de mixer uit.
Roer de bloem met de kaneel, bakpoeder en maïzena door elkaar met een garde. Spatel de bloem in 3 delen door het cakebeslag. Niet meer roeren dan nodig, ik gebruik de "macaroneer methode)! Schep het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de spatel.
Schil de appelen, en verwijder klokhuis, snijd vervolgens de appelen in dunne schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs in cirkelvorm van vinnen naar buiten.
Gebruik nu bakspay om de bovenkant kort in te spuiten en bestuif voldoende met de kaneel/suiker
Bak de appelcake in 1u gaar. Laat de cake even afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
Zet de abrikozenkonfituur met water heel even aan de kook en breng aan op de bovenzijde van de appelcake. Dit geeft een mooie glans, is lekker en de appelen blijven mooi hun kleur behouden.
En nu....aansnijden en genieten!
Tip:
- de opengesneden peul kan je in een potje suiker doen en zo krijg je vanillesuiker.
- Gebruik peer ipv appel, en neem 180gr bloem+20gr gemalen amandel + wat amandel eccence.werk af met gegrilde amandel schaafsel en je hebt een heel andere taart!
