
Ingrediënten:
- 50ml volle melk
- 300gr bloem
- 1ei
- 25gr kristalsuiker
- zakje vanilesuiker + beetje eccence
- 25 gr verse gist
- 5gr zout
- zachte150gr roomboter
- 150gr parelsuiker(best de dikke)
Bereiding:
Roer verbrokkelde gist met melk en ei tot een smeuïg papje, doe er dan de bloem, suiker(s), zout en boter bij en meng tot één geheel.
Kneed dan nog even op uw werkblad tot een soepel deegje dat niet meer kleeft, dat duurt wel even... op de foto👇🏻 zie je propere handen en mooi gekneed deeg (Zie TIP onder deze tekst)duurt heel even maar loont de moeite 😋.
Laat de deeg 10min rusten.
Duw eff plat, strooi er de suikerparels bij en kneed nog even tot de parels goed verdeeld zijn, laat nog eens 10min liggen, verdeel het deeg in +/- 75gr,maak er balletjes van en leg onder een doek na te rijzen (60min)
Ondertussen zet je uw wafelijze op, mijn frifri stond op stand 7
Er is boter genoeg in het beslag, dus ijzer hoef je niet in te vetten.
Succes en smakelijk!😋
TIP: Bij het kneden gebruik je één hand om te kneden,het andere met een deeg spatel om telkens het deeg samen te voegen die aan het aanrecht kleeft...werkt zeer goed!
Amandel eccence maakt de wafel lekker,je kan zelfs een soeplepel pistachecréme onder het beslag mengen
Pandan,Zie TIPS bij het menu maakt deze wafel een super lekkernij voor kinderen!,1soeplepel volstaat door het beslag...


