Biscotti di mandorla

Zozls steeds,geef ik mijn ogen de kost,ga ik proeven en probeer ik aan informatie te geraken over wat ik eet...ik had al gauw door dat de basis uit amandelen bestond dus ging ik aan de slag in mn keukentje en kijk...mn eugen biscotti is er...

Lijkt heel erg op marsepein en toch anders...

Ingrediënten:

- 250gr bloem

- 230gr kristalsuiker

- 125ml water

- 1vanille peul

- groen + zwarte kleurstof (poeder)

- 2el Amaretto

Bereiding:

Doe het water en de suiker in een brede sauspan en zet aan de kook,zodra het kookt zet je het af het vuur,voeg je amandelmeel,vanillezaadjes uit de peul toe aan het hete suikerwater en met een spatel meng je de pasta,voeg er wat groen aan toe en een beetje zwart, zo krijgt het deeg een olijvenkleurtje en geen fel groen.doe de pasta op een koel werkvlak (bijv marmer aanrecht) en bewerk de pasta verder met een spatel.

Hak wat pistachio nootjes  en bresiliénne nootjes fijn gebruik uw inspiraties om de deegballetjes,blokjes of worstjes te versieren door ze er in te draaien.Laat de biscotti's even bekomen en hap dan toe bij een kop koffie en scheutje Amaretto 😋

Sucses en smakelijk !