Italiaans amandelkoekje met framboos

Ingrediënten:
- 200gr zachte roomboter
- 120gr poedersuiker
- Zeste van 1/2 sinaasappel
- 1ei dooier
- 270gr bloem
- 175 amandelmeel
- Snufje zout
- Amandel eccence
Bereiding:
Meng dmv de K haak, de boter samen met de suiker,zeste,eierdooier en het snufje zout enkele minuten, voeg wat eccence toe en doe verder manueel tot je een mooi deegje hebt.Verpak in huishoudfolie en leg minstens een uur in de frigo.
Vulling:
- 150gr frambozen konfituur
- 20ml frambozen likeur
Voor de chocoladetopping:
- 250gr pure fondant chocolade
- Handje pistachenoten (wat kleiner gehakt.)
Zet de oven alvast op 180°.
Bekleed de bakplaat met bakpapier
Bebloem lichtjes het werkvlak en rol de deeg uit tot 3 a 4mm, om te vermijden dat de deeg gaat kleven aan de rol, bebloem je lichtjes het deeg oppervlakte.
Met een deeg cutter snijd je gelijke repen in lengte en breedte, schik de plakjes op de bakplaat met 5mm afstand, leg de plaat in de frigo en maak nu de vulling.
Breng de konfituur aan de kook, doe er de likeur bij en breng dan door de zeep voor de pitjes...zet koel.
Plaats nu de bakplaat in de oven en bak goudbruin op ongeveer 12min.
Laat de koekjes afkoelen en breng dan de vulling aan ,telkens op één helft.Leg koekje op koekje en wacht een uur om beide helftjes goed te drogen en aan elkaar te kleven.
Breng dan de chocolade aan het smelten, beste is au bain marie...dop dan telkens een koekje in de chocolade en doe er wat nootjes op ter decoratie.
Laat de chocolade uitharden , neem er een kopje koffie bij en genieten!
Sucses!




