Frangipanneke's met appel

Ingrediënten

- 110 gr amandelmeel
- 95gr kristalsuiker

- 5gr vanillesuiker
- 2 eitjes
- 100 gr zachte boter
- 20gr bloem
- zeste van een citroen
- 2 schijven  bladerdeeg
- paar druppels  eccence

2appeltjes

Rietsuiker

Abrikozengelei
+ 1 losgeklopte eierdooier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200C
  • Schil de apmeltjes,verwijder het klokhuis en snijd in frietjes,besprenkel met citroensap en zet opzij.
  • Meng in een pot het amandelmeel met de suikers, 2 eieren, boter ,citroenzeste en eccence tot een romige crème ,spatel de bloem onder het beslag.Zet koel.
  • spray met wat bakvet de schoteltjes in en leg in ieder schoteltje een plakje bladerdeeg en druk lichtjes aan snijd het randje af en prik de podem paar keren in met een vork. Verdeel op elke bodem een koffielepel abrikozenjam (framboos is ook lekker)neem de frangipane en doe in een spuitzak,daarmee verdeel je makkelijker het frangipane beslag in de bodempjes.strijk de frangipane beetje plat en verdeel er de appelfrietjes op. , Met het overige bladerdeeg,snijd je reepjes en leg je ze over de taartjes,druk wat aan tegen het randje klop het eitje los  en doreer de taartjes .
  • Doe in het midden beetje rietsuiker
  • Bak de taartjes  op 30 minuten  goudbruin en knapperig.
  • Laat afkoelen op een taartrooster en bestuif met bloemsuiker...

         Genieten nu met kopje koffie en... Smakelijk!