Limoncello🍋amandeltaart

Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 150 gr amandelmeel
- 50 gr bloem
- 100 gr roomboter (koud, in blokjes)
- 50 gr poedersuiker
- 1 eidooier
- 1-2 eetlepels koud water - paar druppels amandeleccence
Voor de vulling:
- 3 grote eieren
- 150 gr suiker
- 2-3 biologische citroenen (sap en zest)/ - 60 ml citroensap - 60ml Limoncelo
- 100 gr crème fraîche of mascarpone
- Snufje zout
- 40 g maizena (voor extra binding)
Bereidingswijze:
Bereid eerst de bodem:
Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht).
Meng het amandelmeel, de bloem en de poedersuiker in een grote kom.
Voeg de koude roomboter toe en wrijf met je vingers de boter door het meel tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
Voeg de eidooier, eccence en 1-2 eetlepels koud water toe. Kneed snel tot een samenhangend deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan nog een beetje water toe.
Verpak de deeg in een huishoudfolie en laat het minsens 1u rusten in de frigo.
leg het deeg in een taartvorm (ongeveer 24 cm) en prik met een vork gaatjes in de bodem, bebloem vervolgens lichtjes de bodem. Zet de bodem 30 minuten in de koelkast.
Bereid de vulling:
Klop de eieren en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel.
Voeg het citroensap,Lemoncello, de citroenzest, een snufje zout, de crème fraîche( of mascarpone) toe. Meng goed.
Zeef de maizena boven het mengsel en roer alles goed door tot dat het een glad geheel is.
Vul de taart:
Giet het beslag in de bakvorm met deeg en
bak de taart in de oven (170/180°C) voor ongeveer 35 a 40 min, of tot de vulling is gestold maar nog een beetje wiebelig in het midden.
bestrijk met hete abrikozenjam en strooi er de gegrilde amandelschilfers op de taart
Laat verder afkoelen In de vorm.
haal de taart uit de vorm en plaats minstens een uur in de frigo
Serveer eventueel met een toefje slagroom of een bolletje ijs.
Succes!
