Heerlijke amandelcake met banaan

I had paar rijpe bananen,amandelmeel was net geleverd en massas eieren in huis...ik moest duidelijk aan de slag...
Wat eerst een amandelbrood ging worden,was na wat krabbelen een cake geworden..ik hoopte dat mn samenstelling iets werd,dus keek ik door het venster van mijn oven en zag de cake opkomen...voor mij was dit goed teken...even later na de fotosessie, een spie gesneden en geproefd of ik deze wel kon posten...Nu dit was het 'm waard om het wel te doen...
hier vinden jullie het receptje👇🏻
Ingrediënten:
- 250gr bloem
- 150gr amandelmeel
- 200gr suiker
- 5gr vanillesuiker
- snuifje zout
- amandel eccence
- 2 bananen, 1 in schijfjes
1 geplet
- 1 1/2 kl bakbloem
- 200gr roomboter
- 4eieren
afwerking:
- geschaafde amandelen (gegrild)
- 3sl abrikozen jam
- scheut amaretto
Bereiding:
Klop de roomboter met suiker goed romig, en voeg er ei per ei aan toe ,telkens het ei goed laten opnemen.Indien het gaat shiften is er te koude boter of ei, blijven doorkloppen, voeg de geplette banaan en eccence er aan toe.Ondertussen meng je bloem,amandelmeel, vanilesuiker en kaneel, spatel in 4tal delen toe aan de geklopte bereiding en voeg dan de banaanschijfjes er aan toe.
Zet de oven nu op 170°
Zet het beslag even opzij en neem een bakvorm van 22 x 4cm, vet deze in met boter en bebloem of bestrooi goed met griesmeel.
Doe het beslag in de vorm en strijk plat. Zet nu in de oven voor 35 a 40 min.
Doe een priktest op 35min!
Laat de taart 10min afkoelen en haal er dan uit,zet de abrikozen jam met Amaretto (of wat water) aan de kook en bestrijk de plaatsen waar je de amandelschilfers wil aanbrengen,werk verder af met bloemsuiker.
Succes!
TIP:
Heerlijk lauw warm met bolletje ijs bij het shiften helpt een haardroger! Warm buitenkant kneedpot op tijdens het kloppen,dan even in de pot ...komt mooi luchtig!

