Bokkenpootjes met koffie botercréme

Ingrediënten bokkenpootjes: (+/- 40st)
- 300gr eiwit
- doosje amandelschilfers
- 300gr broyage(150gr amandelmeel150gr bloemsuiker)
- 150gr kristalsuiker
- 250gr ganashe (Chocolade +room)
- 125gr fondant chocolade
Bereiding:
Bekleed een bakplaat met bakpapier of rubbermatje.
Klop de eiwitten los en voeg er rustig de kristalsuiker aan toe,klop goed stijf tot merengue.
Spatel de broyage in twee helften onder de merengue.
Zet de oven op 170°
Doe het beslag in een puntzak met middelgrote tuit en spuit gelijke worstjes tussen 6 en 8cm, (toefjes kan ook met grotere spuitmond)
Bak ze in ongeveer 15min en laat ze goed afkoelen,ondertussen gril je de amandelschilfers.
De ganashe heb je reeds gemaakt,waarin je de beide uiteinden dopt en bestrooit met de amandelschilfers.laat nu de koekjes goed afkoelen en maak ondertussen de vulling.
Koffie botercréme
ingredienten:
- 250gr zachte boter
- 160gr poedersuiker
- 170gr Amandelmeel
- 20gr oploskoffie
Bereiding:
Doe de zachte boter in een kom en klop romig,voeg er de poedersuiker aan toe door te zeven en klop verder tot het wit en schuimig wordt,schenk een eetlepel heet water toe aan de oploskoffie en schenk bij de suikerboter,klop opnieuw tot een homogeen beslag.Spuit nu met gekarteld mondje op een helft van het bokkenpootje en leg dit met het andere koekje.
Klaar!
Smakelijk...