Taartje met bananen🍌pudding en banketbakkersroom

Na het aardbeientaartje waar ik experimenteerde met de gelei...wou ik er eentje maken met banaan...maar wat met die gelei?...dus ging ik terug aan de slag en zie..ik maakte deze lekkere bereiding met de kennis die ik reeds jaren opdoe door te experimenteren en door begrip in sommige chemieën...problemen op de lossen.

En nu...aan de slag!

Maak de taart bodem zoals bij het aardbeientaartje.
Doe er de banketbakkersroom in en bak de taart af op 20min.
Maak de bananenpudding:
Ingrediënten:

- 2bananen
- 4 gelatineblaadjes
- 100ml water
- 50gr suiker
- Wat vers citroensap
- 60ml slagroom

Mix de bananen tot een papje en doe er wat citroensap bij
Zet de gelatineblaadjes te week in een schaal met koud water.
Zet het water aan de kook met de suiker,doe er de banaan bij, knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit,haal van het vuur en doe gelatine bij de bereiding, goed roeren en laat 20min afkoelen in de frigo,klop de slagroom stijf en spatel het door de bananen bereiding.Laat verder afkoelen tot je het op de afgekoelde taart kan aanbrengen en verder laten opstijven.
Schik de overige bananen op de taart en werk eventueel af met een toefje slagroom

Succes! 

😋

TIP: als de bananenbereiding toch té bruin wordt,kan je snel wat gele kleurstof (poeder) toevoegen, let op met de hoeveelheid!