Madeleinekes met Amandel...

Madeleinekes moeten niet altijd gelijk zijn, deze keer maakte ik ze met een groter deel amandelmeel, bij de ingrediënten zie je vanille, amandel eccene is ook heel lekker!
Ingrediënten
Voor ongeveer 24 mini madeleines:
- 100 gr ongezouten boter, plus extra voor invetten
- 100 gr poedersuiker
- 2 grote eieren
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
- Snuifje zout
- Geraspte schil van 1/2 bledsinaasappel (optioneel)
Instructies
Verwarm de over: Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). Vet de madeleinevormpjes in met wat ongezouten boter.
Smelt de boter: Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en laat het iets afkoelen.
Meng de eieren en suiker: In een grote kom, klop de eieren en poedersuiker samen tot het mengsel licht en luchtig is (ongeveer 3-5 minuten met een elektrische mixer).
Voeg vanille en boter toe: Voeg het vanille-extract en de gesmolten butter toe aan het eimengsel en meng goed.
Meng de droge ingrediënten: In een aparte kom, meng het amandelmeel, de bloem, bakpoeder, zout en citroenrasp (als je deze gebruikt).
Combineer de mengsels: Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel en vouw het voorzichtig door elkaar met een spatel tot alles goed gemengd is. Probeer niet te hard te mengen, zodat je luchtigheid behoudt.
Vul de vormpjes: Vul de voorbereide madeleinevormpjes voor ongeveer 2/3 vol met het beslag, dmv een spuitzak zndr tuitje.
Bakken: Bak de madeleines in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of totdat ze mooi goudbruin zijn. De randen moeten stevig aanvoelen en de bovenkant moet licht kunnen terugveren als je erop drukt.
Afkoelen: Haal de madeleines uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen ,indien je geen beslag meer over hebt,anders tik je met de vorm voorzichtig op uw aanrecht, ze vallen er mooi uit, strijk terug in met boter en bak de rest op.De gebakken Madeleines koelen zeer snel af, dus op een rooster of in een bord is ook goed
Je kunt de mini madeleines bestuiven met poedersuiker voor het serveren.
Succes!


