Frangipane met Krieken en appel

Voor het deeg:( zie tip onderaan bereiding)

- 200gr bloem
- 25gr amandelmeel
- Vanille eccence
- 160 gr boter
- 115 gr suiker

Voor de vulling:

 +/- 350 krieken uit de diepvries
- 350 gr  appelen
- 60 gr rozijnen
- 15gr  vanillesuiker
- 1 tl kaneel

1 portie amandelspijs :

-  150gr amandelmeel
- 140gr suiker
- 2 M eieren
- Amandel eccence
-  20gr bloem
- Rasp van 1/2citroen

Taart laten glanzen:

- 2 el roodfruit jam
- 1 tl water

Bereiding:

Laat de krieken uitlekken
Bekleed de bakvorm met bakpapier en smeer de vorm in met boter .

Maak de amandelspijs door alle ingrediënten goed te mengen en zet opzij 1 dag eerder te maken zorgt voor nog meer smaak!

-Bodem bereiding:
Maak het deeg door alle ingrediënten door elkaar te kneden. Laat het minimaal uur in de koelkast rusten.
Schil de appel en snij hem in stukjes. Voeg de uitgelekte krieken, de rozijntjes, het kaneel en de suiker toe.

Zet de oven voor op 170 °

Rol het gekoelde deeg uit en gebruik 2/3e voor de rand en  bodem. De rest voor het rooster bovenop.Smeer het amandelspijs over de bodem en bedek de bodem met de fruitvulling.

Rol het 1/3e deel deeg dat over is opnieuw uit en snij repen van ongeveer een cm. Verdeel de repen als een rooster over elkaar heen.
Of gebruik een taartrooster.

Bak de taart in 65-70 minuten gaar.
Laat 10min staan op de rooster in z'n bakvorm en haal dan pas uit.

Zet de jam met water aan de kook en breng met borsteltje aan op de taart

smakelijk!

Tip: ik maakte 1/2 deel extra deeg voor de koek, zo had ik zeker genoeg!, met het overschot, bak je koekjes!