Bretoens appeltaartje

Op z'n zondags...
Klein Bretoens 🇨🇵 appeltaartje met amandel...

Bakring 16cm

Ingrediënten:

Bodempje met vanille boterdeeg.
- 3sl broyage ( 50/50)
- 3 appelen

Vulling:
- 35gr gesmolten boter
- 2eierdooiers
- koffielepel vanille
- 10gr maïzena
- 60gr kristalsuiker

Afwerking:
- Pruimenconfituur+ wat water
- Amandelschilfers

Bereiding:

Zet de bakring op een bakplaat met bakpapiertje.leg er de bodemdeeg voorzichtig in en snijd het overtollige weg.Prik een aantal keer de bodem en verdeel de broyage er over .

Zet de oven op 180°

De appelen schil je en snijd in blokjes,verdeel in de taartbodem.
Maak de vulling.
Doe de ingredienten in volgorde in een kom en meng alles goed.
Giet de bereiding over de appel.
Bak nu 40 a 50min het taartje.Laat afkoelen.verhit de konfituur met water en ontdoe de bakring voorzichtig.met een borsteltje breng je de gelei aan op het taartje en strooi er wat amandelschilfers over.
Klaar!