
Voor de blauwe deeg,haal je best de butterfly pea bloempjes in een Aziatische TOKO, het bloempje kan gebruikt worden in thee en heeft vooral de eigenschap,z'n blauwe kleur gemakkelijk af te staan...ik gebruukte het ook al in brood.
Ik geef toe,mujn mochi's waren lekker,maar de deeg moet zo dun mogelijk worden uitgerold...wat bij mij niet het geval was.Omdat ik ze wel lekker vond,deel ik graag mijn receptje.
Ingrediënten:
- 190gr melk
- 10tal bloemetjes
Zet de melk aan de kook en doe er de bloempjes in,zorg dat ze onder blijven voor maximale kleurafgifte.na 10min zeef je de blauwe melk.
Verder...
- 110gr bloem
- 35gr maïzena
- 10gr vanillesuikrr
- 15gr kristalsuiker
- 20gr zachte boter
Doe alle ingrediënten (behalve boter) in een pot, giet er de melk bij en meng goed...giet door een zeefje indien je brokjes hebt.nadien doe je een keukenfolie over de pot en maak je enkele gaatjes,zet 1min in de microgolf op 70% kracht,roer nog eens goed onder en herhaal 2x...kneed dan de boter onder de deeg en laat afkoelen.
Vulling:
- 180gr roomkaas
- 60gr kokos slagroom of kokosmelk+ half zakje klopklop
- 20gr kristalsuiker
- zakje vanillesuiker
Klop de roomkaas los,voeg kokosslagroom+ suikers toe en llop stijf.
Bebloem uw werkvlak met fijn rijstbloem of kokpsrasp en rol de blauwrme deeg uit tot een dunne (2mm)rechthoekige flap,verdeel de vulling over de deeg en rol dan op.Leg de worst in de diepvries voor 10 a 15min.Snijd met een scherp mes plakjes van 1 a 1,5 cm en zet koel.
Serveer bij de koffie of zoals chinezen bij heerlijke thee.
Smakelijk