Goudgele vanille pannenkoeken

Goudgele vanille pannenkoekjes

- 245 gr bloem
- 65 gr suiker
- 660 gr volle melk
- 4 eieren
- 1 vanillestokje
- scheutje zonnebloemolie
- 70 gr boter
- beetje extra boter
- snuifje zout
- eventueel kaneel

BEREIDEN:
Breek de eieren en klop goed op met de melk.
Doe het merg (de zaadjes) bij de melk).

Mix er de suiker en de bloem door met een scheutje olie en een snuifje zout.

Verwarm de boter op een zacht vuurtje  tot hij volledig gesmolten is, en schep het schuim er af, dan heb je geklaarde boter. Giet dit bij het mengsel.
Zet een potje klaar met extra gesmolten boter en borsteltje (hitte bestendig)

Bak telkens een pollepel van het deeg in een met de borstel licht ingevet heet koekenpannetje.
Maak met een spatel de rand voorzichtig los, schud ff de pan voor/achter waards, tot je merkt dat de PK los is van de pan, sla dan de pannenkoek met één vloeiende beweging om na ongvr 2min,en bak dan nog paar minuutjes...

TIP, doe halfweg het bakken een snuif kaneel bij het resterende beslag, even met de klopper er door en heb je keuze voor ieder!...

Smakelijk!