Blauwebessen🫐 taartje met honing 🍯en tijm🌱

Heerlijk taartje bet blauwe bessen,honing en tijm...verbazend lekkere combinatie!, ik zag al citroentaarten met Basillicum dus ik dacht....uittesten met 2x  iets anders...

Ander soort fruit en andere smaakmaker..hier volgt mijn receptje👇🏻


Ingrediënten:

- 225gr tarwebloem
- 100gr zachte roomboter
- 1 ei
- Snuifje zout
- 50gr suiker
- Beetje vanille eccence

Kneed alle ingrediënten en leg ze minstens 1u koel, ingpakt in huishoud folie.   

Maak ondertussen banketbakkersroom en dek de room af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen of roer geregeld om.                                                                              Zet de oven op 170°

Rol de deeg uit tot 3mm, een bakvorm (Ø 22cm x 3cm) invetten en bebloemen.           

rol de deeg uit in de bakvorm, druk lichtjes de randen aan en snijd het overtollige deeg er af ,prik met een vork gaatjes en bestuif lichtjes met bloem,  12 min blindbakken (dmv parels of droge bonen.)

Bereiding bessen met honing en tijm:

Ingrediënten:

- 300gr blauwe bessen
- 2el honing
- 3takjes tijm,blaadjes afgerist

Bereiding:

Meng de blauwe bessen met de honing en tijm, en zet opzij, zet de oven op 180°                                                              Neem de gebakken taartbodem er bij

Smeer eventueel een dun laagje blauwe bessen konfituur op de licht gebakken bodem, verdeel een laag banketbakkers room in de taartbodem...En vervolgens de bessenbereiding, bak nu de taart 30min gaar

Maak ondertussen de bessen gelei

Ingrediënten:
- 200gr blauwe bessen
- 2gelatine blaadjes
- 20gr suiker                                                                                   - 1tl water

Bereiding:

Doe de gelatine in een kom koud water en zet de bessen,suiker en water aan de kook (15min) haal dan van het vuur en pureer met een soeplepel en zeef de bessen, doe de uitgeknibpte gelatine er bij en roer flink door.Zet in de frigo.

De taart is nu gebakken, laat 10min staan op het aanrecht en haal dan uit de vorm, ik gebruik voor fruittaarten een vlaaienvorm met losse bodem, dan hoef je deze niet om te draaien met ongelukken op uw werkvlak.

Verdeel nu de gelei, eventueen met klein spuitzakje,dat werkt handig...werk de taart af met paar takjes tijm...

 

Sucses en smakelijk!