Als er één koekje mijn voorkeur heeft bij de koffie steekt deze boven allen uit...wie niet waagt....niet wint,dus paste ik een van mn eigen koekjes recepten aan volgens mijn logica en smaakpapillen...
Zie het bijhorende filmpje voor de lotus koekjes,of maak ze met een vormpje even lekker!


Recept:
- 250gr bloem (Surfina)
- 150gr zachte roomboter
- 80gr donkere basterdsuiker
- 10gr vanillesuiker
- 20gr kristalsuiker
- 1/4 tl zout
- 1el water
- 1el melk
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1 1/2 tl speculooskruiden
- 1/2 tl kaneel

Bereiding:
Snijd de zachte boter in blokjes en doe samen met de suikers en zout in een kom, meng met de K haak,doe er ondertussen het water, melk, spekulooskruiden en kaneel bij. Als het gemengd is, doe je er stelselmatig de bloem en bakpoeder bij.  Maak een bal, pak ze  in keukenfolie in. Zet voor minstens een uur in de frigo.

Rol nu de deeg uit tot 2,5mm, rol met een structuur rol of  druk meteen er vormpjes uit. En
Schik ze op een bakplaat, bekleed met bakpapierplaats in de diepvries .
De structuur en vormpjes uitsteken gaat het best met koude deeg!
Zet de oven op 180° en bak ze op 8 a 9min gaar
Plaats ze dan op een rooster om af te koelen.

Succes en...smakelijk☕️