Amandel/kokos taartje met ananastopping

Let op...deze cake is op z'n best dag 2,3 ,4.......dus dagje ervoor beginnen!

Ingrediënten ananastopping:

Op basis van 2kleine blikken had ik:

- 200ml sap van ananas                                                              - - 270gr ananas in stukjes                                                             

- 20gr maïzena(aardapelzetmeel)                                              - 20ml Amaretto                                                                             - 15gr kristalsuiker                                                                       - 5gr vanillesuiker

Zet het sap, de suikers en amaretto aan de kook, net voor het kookpunt voeg je beetje per beetje bij de maïzena en roer goed om tot alle blokjes weg zijn,indien het goed is opgelost, zet je het inmiddels kokende sap opzij en voeg het papje toe, zodra het is omgemengd, voeg je ook de ananasstukjes toe en meng goed om.zet nu even fris weg.

Ingrediënten:
- 180 g amandelmeel
- 60 gr rgeraspte kokos
- ¼ tl zout
- 250 gr basterdsuiker
- 4 eieren
- 1 ½ tl vanille extract
- ¼ tl amandel extract
- 200 gr roomboter, gesmolten en afgekoeld
- 2 el amandelschaafsel                                                              -  poedersuiker (optioneel)

Acetaat folie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180'C.  Vet een springvorm in van 23/24 ø in met boter.
Doe het amandelmeel , de kokos, zout en suiker in een kom en meng alles met een garde.
Doe in een andere kom de eieren, het vanille-extract en het amandel-extract en meng alles goed. Meng dan de gesmolten (lauwe) boter er stelselmatig door, tot het goed is opgenomen. Doe het boter-eimengsel en het amandel-kokosmengsel bij elkaar en meng, het is een vochtig beslag!  Doe het beslag in de vorm en strooi het amandelschaafsel erover.

 Bak de cake in ongevr 40/45 minuten,  Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Als de cake is afgekoeld, verwijder dan de ring (en de bodem) voorzichtig en plaats het acetaatfolie..zet voorzichtig de ring terug en klem vast om de taart. doe er de ananasvulling in en strijk mooi glad.zet nu 60min de frigo om de gelei mooi te laten opstijven.

Haal de vorm weg en plaats op een mooi bord.

OPGEPAST: op foto zie je dat ik de bakvorm inboterde en nadien kokos had gestrooid...NIET doen indien je niet houd van licht gecarameliseerde buitenkant.Enkel inboteren!

En...smullen maar!

Groetjes

Kurt