Kaastaart met 🫐 en 🍓

- Boterdeeg (voor 2 taarten)
- 250 gram bloem
- 100 gram cassonadesuiker
- 100 gram boter
- 1 eigeel + 1ei
- 1 snuifje zout

Bereiding:
Doe de suiker en het ei in een mengpot en klop goed op,voeg er de overige ingrediënten aan toe en kneed tot een deegje.
Doe in huishoudfolie en laat een uurtje rusten in de frigo.
Deel de deeg in 2 en vries het ander deel in voor de 2e taart.
Het andere deel kneed je heel even,  rol tussen bakpapier uit en maak zo een bodem en wand voor in de bakvormbekleed de bakvorm met bakpapier maak uw bodem en wand, prik de bodem in met een vork( ø19cm) zet de oven op 170° en ondertussen koel je de bodemdeeg in de diepvries.
Als de oven klaar is,doe je er een bakpapiertje in en bakparels,bak nu 10min,verwijder de bakparels en bak nog es een 8 a 10min.Zet dan op een rooster(zonder bakvorm) en laat afkoelen.

Kaasbereiding;
- 250gr aardbeien
- 250gr blauwe bessen
- 2x 50gr suiker naar smaak (voor het fruit)
- 2x 5gelatineblaadjes
- 2x 250ml slagroom
- 2x 200gr griekse kaas
- 1citroen

Uitleg voor één fruit bereiding ...
Zet één deel gelatine in koud water
Pureer 1portie aardbei
Klop de slagroom stijf, voeg de helft van de aardbei en de  suiker er aan toe meng goed.
Warm het andere deel aardbei op, knijp de gelatine goed uit en doe bij het warme fruit en meng goed tot gelatine is opgelost, meng dit door de slagroombereiding en voeg vervolgens de warme aardbeipuree er aan toe. Meng goed en zet koel. Doe hetzelfde voor de blauwe bessen.

TIP: voeg een mespuntje paars bij 🫐en rode kleurstof  bij🍓 toe voor een frisse kleur
- Om de kaasbereiding sneller te laten opstijven,kan je een ijs au bain marie gebruiken.
Voeg dan in lagen de kaas toe in de gebakken taartvorm en laat opstijven. Wil je géén koek als wand, bak dan enkel de bodem en na het afkoelen plaats je een plastieken bandje om op te vullen met de kaasbereidingen.



TIP: voor een spiraal effect voeg je de kaasbereidingen toe dmv een spuitzak en afwisselend spuit je in het midden een deel kaas...
Versier met het overgebleven fruit,takje munt en eventueel wat chocolade en wat poedersuiker.

Succes!